Seriosita en Burla in de Oude Kerk in Soest met eigen composities 10 juli

      Reacties uitgeschakeld voor Seriosita en Burla in de Oude Kerk in Soest met eigen composities 10 juli
Naast de regelmatig gehouden Avondmuzieken in de Oude Kerk in Soest is er ‘s zomers ook een serie Zomerconcerten met kamermuziek.
Als vaste organist van de Oude Kerk neem ik in deze serie altijd één van de concerten voor mijn rekening.
Dit jaar open ik de serie op 10 juli met een zeer afwisselend programma.
Het leek mij leuk om eens wat eigen werk uit te voeren en ik heb gekozen voor drie composities van mij zelf, waarbij de klarinet een belangrijke rol speelt:
– een klarinetsonate in drie delen
– twee liederen op teksten van Piet Paaltjens en Jaques Prévert/Wim Hofman.
Zangeres Francine van der Heijden, die ik bewonder om haar expressie, en klarinettiste Marloes Markerink gaan deze stukken samen met mij uitvoeren.
Hier omheen hebben we composities geplaatst van Distler (speelse, frivole werkjes), Mozart (idem) en de barokke muziektheoreticus Johann Mattheson (die dit maal ook over humor blijkt te beschikken) en een lied van Rijer Zwart, op tekst van Willem Wilmink. De tekst is (helaas) zeer actueel en gaat over kinderen die te vroeg het “goede land” moeten missen. Rijer Zwart is gitarist/bassist voor Freek de Jonge, Claudia de Breij en Jacqueline Govaert en arrangeerde meermaals voor ‘t Metropool Orkest, Douwe Bob en Amsterdam Sinfonietta. Ook de combinatie kistorgel en sopraan blijkt hem goed af te gaan.
Kortom: het wordt een luchtig programma met serieuze ondertoon, of omgekeerd….. Dat ligt aan uw eigen insteek. In ieder geval draait het om Seriosita en Burla, zoals Mattheson dat formuleert.
Uiteraard bent u van harte welkom om dit alles mee te maken. Het volledige programma vindt u op www.gonnyvandermaten.nl en zie verder www.oudekerksoest.nl