7 september Workshop Tien Inventionen Albert de Klerk in Abcoude

      Reacties uitgeschakeld voor 7 september Workshop Tien Inventionen Albert de Klerk in Abcoude

Op 7 september a.s. organiseert de Afdeling Noord-Holland van de Kon. Nederlandse Vereniging voor Organisten en Kerkmusici (KVOK) een workshop die gegeven zal worden door organiste Gonny van der Maten. Gespeeld en besproken zullen worden de Tien Inventionen voor orgel van Albert de Klerk. De workshop vindt plaats in de Protestantse Dorpskerk te Abcoude, adres: Kerkplein 32. Aanvang: 14.00 uur.

Albert de Klerk, bij wie van der Maten studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium, schreef de 10 manualiter stukken in vroeg moderne stijl in de eerste week van juli 1945, vlak na de tweede wereldoorlog. Voor diegenen die de bladmuziek nog niet hebben, het is voor tien euro bij Boeijenga music in Leeuwarden te verkrijgen. Deelnemers worden gevraagd één of meer delen voor te bereiden.

Het orgel in de kerk is in 1982 gebouwd door S.F. Blank & Zn uit Herwijnen in een kas van Dirk van Rossum uit 1864. Informatie over het orgel vindt u in de orgelencyclopedie en op reliwiki.

Het treinstation Abcoude bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen van de kerk. Daarnaast rijden er streekbussen door het dorp. Er zijn parkeermogelijkheden op het Dokter van Doornplein (150 m) en ‘t Markvelt (200 m).

Leden van de KVOK, zowel als belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd om deze leerzame middag mee te maken.