Actus Tragicus in Soest

www.oudekerksoest.nl

Avondmuziek in de Oude Kerk van Soest – Zondag 5 maart 2017
Aanvang 16.00 uur

Actus tragicus -Cantate 106-  “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”
Johann Sebastian Bach

Oecumenische wijkgemeente De Oude Kerk Soest is op zoek naar inspirerende vormen van vieren. Dat doen wij, juíst in het historische kerkgebouw, door middel van klassieke kerkmuziek. Opnieuw staat Bach centraal. De klankruimte van de Oude Kerk leent zich uitstekend voor een gevoelige muzikale beleving.
Bach’s cantate 106, die hij op jonge leeftijd schreef, gaat over de beleving van de tijd. Wij leven en bewegen in verleden, heden en toekomst. Mensen kennen geen ander bestaan dan ín de tijd. Bach reikt in zijn compositie naar een besef dat ons ‘uít de tijd’ voert, dat is de beste tijd die ons kan overkomen. ‘Actus tragicus’ (droeve handeling) zinspeelt op een verdrietige gelegenheid, maar de muziek ademt eerder gedempte vreugde en doorleefde gemoedsrust. Bezielend om mee te maken!

De bijeenkomst staat open voor ieder die op zoek is naar een spiritueel moment op de zondagmiddag en zich wil laten aanspreken door de ‘adem’ van het kerkgebouw, de lichtval, klassieke muziek en zang en enkele goede woorden.
Beleef dit serene uur samen met de uitvoerenden:

Iris de Koomen – sopraan
Sara Klein Horsman – alt
William Knight – tenor
Pieter Hendriks – bas
Brigit de Klerk en Marjan Prins – blokfluit
Constance Allanic en Anja Engelberg – gamba
Magrita Rondeel – Cello
Gonny van der Maten – leiding en orgel continuo
Kees Bregman – voordracht

Oude Kerk Soest, Torenstraat 1

Er wordt geen entree geheven, wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.