Persbericht Avondmuziek 4 oktober 2020 Soest

Avondmuziek in de Oude Kerk van Soest
Zondag 4 oktober
Aanvang 16.00 uur

Franciscus van Assisi en de dieren

De ‘Avondmuzieken’ in de Oude Kerk van Soest zijn vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en poëzie centraal staan, op het snijvlak van cultuur en spiritualiteit. Vier keer per jaar wordt een prachtig programma geboden met muziek en teksten om bij te verwijlen.

Op zondag 4 oktober voeren cantor-organist Gonny van der Maten en sopraan Tineke Rozenboom een aantal liederen uit met thema’s die horen bij Franciscus van Assisi: schepping, dieren en vrede. We horen The Lamb van Ralph Vaughan Williams, enkele delen uit Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten, het deel Auf starkem Fittiche uit Die Schöpfung van Joseph Haydn en Prière pour la paix, naar een tekst van Franciscus, van Albert de Klerk.

Als organist speelt Gonny van der Maten Pasticcio van Jean Langlais en Le Cygne, uit het Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns in een bewerking voor orgel door Alexandre Guilmant.

Janneke Bron zorgt voor voordracht van poëzie en proza.

Deze vierde oktober is natuurlijk dierendag, het feest waarop we onze huisdieren een beetje extra verwennen. Dat danken de dieren aan de heilige Franciscus van Assisi, wiens feestdag het is. Franciscus is misschien wel de meest populaire heilige. Hij leefde in navolging van Christus, trok zonder enig bezit rond met zijn gezellen en had hart voor arme en zieke mensen. Hij voelde zich verbonden met alle schepselen, ook planten en dieren. Volgens de overlevering preekte hij eens voor de vogels. Ieder die hij tegenkwam op zijn weg begroette hij met Pace e bene (vrede en alle goeds).

Er zijn prachtige verhalen over Franciscus bewaard gebleven waarvan we er enkele zullen horen in de Avondmuziek op zijn feestdag.

De Avondmuziek is live bij te wonen. U dient zich hiervoor aan te melden via een mail naar avondmuziek-pgs@famsolleveld.nl. U ontvangt dan een bevestigingsmail, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Ook wordt de Avondmuziek uitgezonden via livestream en is te beluisteren via

https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

Gewoonlijk wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd, omdat aan de Avondmuzieken kosten verbonden zijn. Ook nu is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Donaties kunnen worden overgemaakt op NL69 RABO 0379993694 t.n.v. wijkkas Oude Kerk, onder vermelding van Avondmuziek

De Avondmuziek biedt een aansprekend en zinrijk moment vanuit een bijzondere plaats.

Protestantse Gemeente Soest, Oecumenische vierplek ‘De Oude Kerk’, Torenstraat 1 Soest. Aanvang: 16.00 uur. https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

Meer info: www.geloveninsoest.nl